Loading...

Sådan maler du akvarel trin for trin

Find akvarelpapir, farver og pensler frem, og oplev roen og fordybelse i selskab med en guidet trin for trin akvarel øvelse. Du vil lære at male akvarel ud fra Uffe Boesens trin for trin vejledning.

 

Gratis akvarel video - Se mere: HER

 

 

Se kommende akvarelkurser: HER

 

Akvarelmaling er et oplagt medie for kreative sjæle, som ønsker at fordybe sig kreativt i de kunstneriske processer.

Byg enten akvarelmotivet op ved at lægge tynde lag farve ovenpå hinanden eller mal vådt i vådt. Når bundfarven er tør, lægges nye lag på. Giv maleriet liv med en kombination af farvemættet akvarelfarver og tynde farvelag.

Det er en god ide at lade noget af lyset fra akvarelpapiret blive tilbage og derefter, fortsætte med at bygge motivet op med nye lag og farver – kommer du til at lægge for kraftig farve på, kan en kant udlignes med en fugtig pensel og for meget farve kan løftes af papiret med en næsten tør pensel.

Brug din kunstneriske frihed og intuition til at male et udsnit af motivet, og lad resten være.

 Akvarelfarver - Sådan du vælger?

 

Akvarel materialer
Hvis du allerede har udstyr såsom: akvarelfarver, pensler, blyanter og akvarelpapir mm. så brug dem på i starten, derefter kan evt supplere med flere akvarelfarver og lignende.  Du er kan også kombinere dine akvareller med farveblyanter, farvekridt og tuschpen alt efter behov.

 
7 vigtige akvarelfarver:

  • Lemon gul - kold gul
  • Yellow okker light - sandfarve
  • Magenta - koldrød 
  • Preussisk blue - blå
  • Ultramarin blue - violet blå
  • Burnt sienna - jordfarve
  • Indigo - mørk blå

 

Hvordan kommer jeg igang med akvarelmaling?
Formålet med akvarelkurserne er, at du som deltager vil finde ro og inspiration til at lade dig fordybe kreativt og finde de skabende kreative kræfter til din kunstneriske udfoldelse. Fordybelse i kreativiteten vil åbne muligheden for den kunstneriske proces, hvor der skabes plads til ro og selvindsigt. De forskellige akvarel øvelser giver dig også mulighed for at forny og øve dine maletekniske og kunstneriske færdigheder. 

Akvarelpapir
Anvend akvarelpapir af en god kvalitet og en vis vægt for at opnå det bedste resultat. Som udgangspunkt bruger jeg akvarelpapir på 300 g med struktur. Papiret kan optage en del vand uden at ”slå sig”, og strukturen er med til at give ekstra liv til maleriet. Om du bruger glat papir eller papir med struktur er en smagssag, så det er en god ide at afprøve flere forskellige typer, inden du beslutter dig.

Blyanter
Blyanterne anvendes, når motivet skitseres let op på papiret, inden der startes på at male. For at blyanterne ikke skal sværte papiret, bør du ikke bruge alt for bløde blyanter, så hold dig til blyanter med blødhed HB og opefter.

Viskelæder
Knetgummi det bedste at bruge. Knetgummi er meget blødt viskelæder, der ikke smuldrer, men opsuger grafit og papirstøv. Brug altid knetgummi på tørt papir.  

 

Gratis - Mal akvarel landskab

 

Monochrome landskab - 7 dage
DKK 0,00

 

Akvarelpensler og blandebakke

DA VINCI COSMOTOP MIX B MED FRANSK BINDING 438 - Str. 2 og 4 - se link: Stelling.dk

Se hvilken nogle steder jeg køber mine materialer: HER

 

 

Medlemsklub

Akvarelmaling for begyndere og øvede

 

Se indhold

 

Kontakt

+45 50 43 01 04

E-mail

 

 

Tidsbegrænset tilbud!

 

Basis medlem
DKK 99,00 / 30 dage

  

Uffe Boesen

Siden 2013 har jeg koncentreret mig om akvarelmaling på daglig basis, hvilket har været en rejse ind i akvarelmaleriets mange muligheder og udfordringer. Denne rejse har resulteret i en lang række forskellige kunstneriske udtryk både i det abstrakte og det figurative billedsprog.

 

Du kan se mig i Danmarks bedste portrætmaler konkurrence, hvor jeg maler 2 monochrome akvareller af skuespilleren Rasmus Bjerg. Se link: HER

 

Se forskellige akvarelmotiver 

Gratis akvarel minikursus - Materialer og akvarelteknik

Materialer og akvarelteknik
DKK 0,00